22.08.2010.

August 2010. .........a gdje su dvije godine???????

Evo mene poslije dvije godine (sramota) i gledajući datum svog posljednjeg posta ni sam ne vjerujem koliko je vremena prošlo, a moram iskreno priznati i ovo je po zadatku. Obzirom da smo se uvezali mailovima i tako komuniciramo i razmjenjujemo informacije, zanemarili smo blog.

Da ne davim mnogo neki su se vratili u Sarajevo i družimo se, neki su cijelo vrijeme tu a neće da se druže. Neki su daleko javljaju se, i kad dođu jedva čekaju da se sastanemo, a neki su bliže i dolaze ali se ne javljaju. Nema nikakve logike, a izgleda da je i logika postala individualna, svako ima svoju.

Uglavnom informacije za ovo ljeto su sljedeće.

Oberan Brano je bio u Sarajevu poćetkom ljeta poslovno i u žurbi i vidio se sa Selmanovićem.   Jarčević Željko je često u Sarajevu, uvijek se javi ali u žurbi ne vidimo se svaki put. Premjerno poslije sedamnaest godina u Sarajevu je bio i Stevanović Želimir. Susret pun emocija sa bratom Alojzom i kratki susret sa Selmanovićem (slike u prilogu). I Edin Hrnić je uglavnom tu, ali zbog poslovnih obaveza rijetko se sastanemo, a i kad imamo organizovano druženje rijetko je u prilici da prisustvuje. Rille nam se najavio za kraj augusta ili početak septembra (sra.. u Nigeriji, odoh ja u štab da javim), o tome slijedi izvještaj. Babek je odlučio da poslije tri godine privremeno napusti "baštu šljezove boje" i pridruži nam se u vrućem Sarajevu. (jedino žali što će mu se u međuvremenu istopiti snješko bijelić). Babek je u Sarajevu proveo dvije sedmice i dosta vremena je posvetio druženju sa rajom. Više puta smo  testirali crno pivo u objektu istorijskog imena (koje vam neću otkriti zbog ranije pomenute logike) i zakljućili smo da su sad pive i jače i veće (isti efekti se dobiju upotrebom manje piva, naročito oni tekući). Kao i uvijek u ovakvim prilikama organizovali smo (hvala Suzana) i jedno veće okupljanje u "Pivnici". Prisutni standardno: Savka nezaboravna prva razrednica IV1, Suzana, Envera, Mirjana, predsjednik Selmanović, Babek, Loka i ja. Slike sa ovog okupljanja nažalost nisu za objavu zbog lošeg kvaliteta (mobilni), i da budem iskren ja sam zaboravio ponijeti fotoaparat iako sam obećao. Da malo popravim situaciju evo par slika sa one druge lokacije.

Pozdrav!        Amar

 P.S. Od objave zadnjeg posta javila nam se i Spomenka (ranije Bender). Nažalost javila se samo jednim mailom, ali sa takvim žarom da se očekivao nastavak prepiske i normalno neko druženje kad dođe, ali sve je ostalo na tom jednom mailu.

Želja, Lokin sin i Loka
Želja, Lokin sin i Loka


Poslije sedamnaest godina zajedno
Poslije sedamnaest godina zajedno


Želja i ????
Želja i ????


Ja i kćerka, čekamo Babeka
Ja i kćerka, čekamo Babeka


Babek stiže
Babek stiže


Ja, Envera, Babek u pregovorima (šta vas briga)
Ja, Envera, Babek u pregovorima (šta vas briga)


Envera, Babek, Dženana (moja supruga) i Adna (moja kćerka)
Envera, Babek, Dženana (moja supruga) i Adna (moja kćerka)


Majda (Mehina supruga), Meho-Meša-Home Selmanović predsjednik, ostale znate
Majda (Mehina supruga), Meho-Meša-Home Selmanović predsjednik, ostale znate


Babek, Babek............kao i uvijek!!!!
Babek, Babek............kao i uvijek!!!!


sve nas znate
sve nas znate


STARA RAJA-1973-1977-Treca gimnazija(Braca Ribar)
<< 08/2010 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

MOJI LINKOVI

Prijavljeni clanovi:
1. Zeljko J.
2. Babek
3. Meho
4. Suzana
5. Mirjana
6. Dragan Dj.
7. Kusec
8. Jasna H.
9. Marija
10.Mladen
11.Adnan
12.Marin
13.Sanja
14.Envera
15.Dejan
16.Srdjan
17.Ranko
18.Jasna Lazarevic
19.Rokic
20.Jasna D.
21.Mladen K.
22.Edin
23.Nijaz
24.Amar
25.Alojz
26.Savka Krcmar
27.Gordana
28.Oberan
29.Inga
30.Zelimir
31.Kapuran
32.Mefida

MOJI FAVORITI
-

Brojač posjeta
74868

Powered by Blogger.ba