beats by dre cheap

Blic vijesti

Nije da se nista nije dogadjalo nakon avgustovskog okupljanja.

Razrednica Jasna dolazila  u Sarajevo pocetkom septembra ali se nismo mogli vremenski uklopiti kako bismo se vidjeli. Nazalost. Par puta se culi telefonom. Nadamo se da ce biti popravni za zimski raspust.

Zeljko nekoliko puta dolazio iz Novog Sada i uspjeli smo popiti kafu kod mene u firmi. On uvijek u zurbi. A ko nije... Placamo danak kapitalizmu koji je stigao u nase krajeve vec odavno i dobro ga osjecamo po ledjima.

Jedne subote Edin donio med meni i Amaru. Nisam pogrijesio: med mu je odlican i preporucujem mu da poveca proizvodnju. Faca k'o Faca. Natjera nas da odemo na Cavljak umjesto da sjedimo u zadimljenom kaficu. Dodjosmo, covjek iz gepeka izvadi gumene cizme-rudarke i nabaci ruksak. Gura dobro, ima kondicije. Nakon par sati hoda izvadi iz ruksaka suho meso, sir, domaci hljeb, tri glavice luka iz njegove baste. Cak i dasku za rezanje mesa. Bi i jabukovace i kruske. Stajalo se sat i po u sumi i lijepo cakulalo. Pojeo se i grah u planinarskom domu. Sljedeci put cemo pozvati i Loku kako bi se malo "stesao". A i ja, bogami.

Mladen dolazio sa suprugom ciji smo rodjendan proslavili u Capuccinu. Ja i Amar sa suprugama bili nazocni. Sa Mladenom uvijek interesantno...

Vilsonovo tiho, dobro osvijetljeno...

Pozdrav svima!!!

(Meho)

STARA RAJA-1973-1977-Treca gimnazija(Braca Ribar)
http://iv1trecagimnazija1977.blogger.ba
22/11/2007 23:22